Ilmainen www-laskuri

Aloitus

Vene

Tekniikka

Kalastus

Minä

Linkit

 

Tekniikka | Veneen moottori ja vaihteisto | Potkurin rakentaminen
Muuta sekalaista

GPS- karttaohjelma

Tässä lyhyt ohjeistus kuinka saadaan toimimaan ilmainen SeaClear-ohjelmisto Ubuntussa. Peruskokoonpano johon ohjeistus toimii:
  • Läppäri johon asennettu Ubuntu 10.04LTS.
  • GPS-vasttaanotin USB-porttiin, BU-353.
Lyhyt ohje löytyy täältä.
Valmiita karttoja ei ole saatavilla vaan ne joutuu jokainen askartelemaan itse.   

Akkulaatikko

Tarvitsin akkujen säilytykseen asiallisen laatikon joten väsäsin akkulaatikon pohjapuolen jo valmiiksi. Tarkoitus on aikanaan nostaa koko komeus veneeseen ja valmistaa sitten sopiva kansi laatikkoon, järjestää tuuletus ja asentaa puuttuva pääkytkin paikalleen. Tämä akkusysteemi on startti-piiriä varten, todennäköisesti rakennan vielä toisen 12V:n systeemin lisäksi.

Potkuriakselikomento

Painelaakerista tulee hiukan sovellettu versio. Siihen käytän kahta viistorullalaakeria, saman tyyppisiä kuin auton etunavassa on. Painelaakerin pesä on sorvuutettu ja laakerit on valmiina. Odotan potkuriakseli- ja vannasputkiaineksia. Painelaakerin takapuolelle valmistin riittävän tukevan alustan 100mm:n pellistä jo valmiiksi odottamaan tulevaisuutta.

Vannasputki

Vannasputki on hankittu ja muokattu muotoonsa. Sorvauksen teki "Joke", kiitoksia.Putki on ainesputkea johon on sorvattu päät alapään laakeriholkkia ja yläpään kiristinpakkaa varten. Yläpäähän on hitsattu laippa kiristys systeemiä varten. Vannasputki itsessään painaa melko paljon. Jää nähtäväksi kuinka saan sen paikalleen. Pituutta pelkällä putkella on noin 1,5m, putken halkaisija on 115mm. Päät on sorvattu 92mm:iin.

Työmaalämmitin mallia Samppa

Talven pakkasilla rupeaa kaipamaan edes vähäistä lämmönhenkäystä talvisäässä. Saina hommattua jo aiemmin muutaman kappaleen polttoöljykamiinoita. Näistä otin sen uudemman mallin jonka sitten ehjäilin ja nostin veneen rungon sisään. Lämittimen päälle rakentelin "tunnelin" jonka kautta pieni sähköpuhallin puhaltelee lämmintä ilmaa pressun alle. Puhaltimen kierrosnopeutta voi säätää. Hyvin tuntui toimivan ainakin koekäytössä.

Ankkurivinssi

 

Peräsinkomennon valmistus

Peräsin systeemiin tuli totaalinen uudistus. Veneprojektin edetessä aivan jokaista asiaa ei ole otettu huomioon joten ongelmien ratkaisemiseksi päätin rakentaa potkurin ympärille tunneliperäsimen. Tunneli lyhentää peräsimen vaatimaa pituutta oleellisesti joten se sopii minun tarkoitukseeni loistavasti. Tunnelia en tehnyt itse. Sen tekivät Imatran ammattikoulun oppilaat. Hienoa työtä ja koululla on asiallinen ote tällaisiin asiakatöihin. Kiitoksia vaan.
Tunneli tuli siis valmiina mutta siitähän puuttui vielä kaikki oleellinen joten ensimmäiseksi piti rakentaa kiinnityspisteet joista systeemi akseloidaan runkoon.


Kokoa voi yrittää hahmottaa vierellä piileskelevään lasten polkupyörään. Pienin halkaisija on 75cm ja suurin 85cm. Tähän olen ottanut mallia muutamista valmiista ratkaisuista. Akseleita tukemaan hitsasin 80x80 rakenne teräksestä leikatut palat tunnelin ylä- ja alapuolelle. Niistä teen reiät läpi ja hitsaan reikiin 50mm:n akselit.

Tarkoitus on lisätä peräsimen tehoa pienellä "apu"peräsimellä joka tulee osaksi tunnelin sisään. Sen pitäisi kääntyi hiukan eri tahtiin tunnelin kanssa ja sitä varten rakennan erillisen mekaniikan hommaa hoitamaan.


Apuperäsimen akseloin 40mm:n akseleiden varaan tunnelin takapäähän .

Keulapotkuri veneeseen

Vaatimukset olen mietiskellyt huviveneilyn kannalta ja suurinpiirtein järkeviin rajoihin sisävesiolosuhteisiin.

Tuulipinta-ala tulee olemaan noin 150sq.ft (neliö jalkaa)
Tuulen maksimi nopeus noin 20 solmua
Tuulen aiheuttama paine suurimmillaan noin 1,9lbf
Vetuksen laskukaavojen mukaan saadaan lähtöarvojen perusteella kääntämiseen tarvittavaksi momentiksi noin 4500 ft.lbs.

Jos keulapotkuri asennetaan noin 1,5 metrin (noin 5 jalkaa) päähän keulasta, tarvitaan työntövoima joka on noin 121 lbf.

Näistä järkeilemällä systeemin tehon tulisi olla vähintään 3 kW eli 4 hp. Jos ajatellaan perinteistä potkurilla toteutettu ohjausta, tulisi tunnelin halkaisia olla vähintään noin 5 tuumaa (noin 125 mm).

Keulapotkurin rakennus.


Ruori

Rakentelin ruokatunneilla veneeseen ruorin. Keskiö on rosteria ja ainesputkea  johon on soravattu kartio valmiiksi. Puolat on luultavasti pähkinäpuuta ja ne on tehty jätepuusta. Puolat on sorvattu metallisorvissa kun ei puuntyöstökoneita ollut saatavilla. PInta on hiottu myös sorvissa pyörittäen. Ruorin ulompi kehä on mankelissa väännetty 10mm:n ruostumattomasta putkesta. Puoliin kehä on liitetty 4mm:n ruostumattomilla koneruuveilla. Loppusilaukseksi pintaan on sivelty 3 kerrosta ohennettua ja 2 kerrosta ohentamatonta vene/parketti-lakkaa.


 

Sivun alkuun