Siipien aukaisu vaatii painetta

Kuoriutuminen on rankkaa, ja verenpaine nousee, mutta paine saa siivet auki.

Sisäisten akkujen lataamista Eheytyksessä 

Lepokoti Eheytys on yksityinen paikka rauhoittumista ja itsensä lataamista varten. Viikonloppujen tapahtumien aiheet vaihtelevat. Käytössä on anonyymien vertaistukiryhmien kirjallisuutta, musiikkia, maalaamista, tanssia, kehoterapiaa, liikkumista luonnossa sekä muita tapoja etsiessämme itsetuntemusta ja mielenrauhaa. Kukaan ei paranna toista - jokainen parantaa itse itseään. Saat sen minkä olet valmis ottamaan vastaan. Iltapalaverit pidetään jumppasalissa, jossa voi halutessaan makoilla patjalla. Jaamme puheajan tasan kaikkien kesken ajastinkellon avulla. Puheenvuorojen järjestys on vapaa. 


Stressaa, ahdistaa, pelottaa tai hämmentää - vertaistukea Eheytyksessä syksyllä 2018

Ota aikalisä elämääsi! Kasvoitko kummallisessa kodissa? Se voi vaikuttaa elämääsi tänäänkin. Vertaistuki helpottaa. Osallistuminen anonyymiä ja luottamuksellista. Tapahtumiin otetaan 12 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa. Joka päivä ainakin yksi jakamis-palaveri. Käytössä on sähköinen varausjärjestelmä, josta näet kuinka moni muu on jo ilmoittautunut: http://eheytys.mycashflow.fi/

3.-5.8.18 Yhteys omaan Korkeampaan voimaamme, vaellus soiden keskeltä Lavalammen harjulle

31.8.-2.9.18 Itsetutkiskelu-vaellus Pieliseltä Kolin huipulle

28.-30.9.18 Menetin jotain - Mitä voin tehdä?

26.-28.10.18 Kohtaaminen paperilla

23.-25.11.18 Pelot esiin pimeästä

14.-16.12.18 Tervehdyttävä teatteri: minä riitän


Tapahtumat Eheytyksessä alkavat perjantai-iltaisin kasviskeitolla. Ruuan jälkeen on tutustumispalaveri. Lauantaina paneudumme teemaan taiteen avulla ja laitamme lounaan yhdessä. Sitten ulkoilu ja päiväkahvit, ja toisen työrupeaman jälkeen grillaillaan kodalla päivällisen lisukkeita. Illalla saunat ja yöpalaveri. Toisena aamuna on palaveri, jossa jaetaan tuntemuksia tapahtuman herättämistä aiheista. Sitten syödään lounas, siistitään paikat ja juodaan lähtökahvit klo 14. Majoituksen ja ruokien omakustannushinta omilla liinavaatteilla on n. 40 E, sisältäen ruuat, kahvit ja saunat. Mukaan uikkarit, pyyhe, lakanat ja grillattavaa.

Eheytys on entinen Varosen koulu, jossa on jumppasali, suuri olohuone, keittiö, wc, kylpyhuone sekä puulämmitteinen sauna. Yöpymiseen löytyy 7 makuuhuonetta, 15 vuodetta ja 10 lisäpatjaa. Jääkaappeja on kaksi, keittiössä leivinuuni, sähköhella, 3 kahvinkeitintä, vedenkeitin ja astiasto 25 hengelle. Pihalla käänny oikealle ja jatka takapihalle. Vaikka olemme luonnon rauhassa metsän keskellä, kirkkaan tähtitaivaan ja revontulien alla, ovat lähimmät kaupat ja kahvilat vain 20 minuutin ajomatkan päässä.

Valmistamme munia ja luomu-tilamaitoa sisältäviä kasvisruokia pääosin oman luomutilamme tuotteista. Jos noudatat jotain ruokavaliota, tule itse keittiöön kanssamme valmistamaan raaka-aineista itsellesi sopivaa syötävää. Liinavaatteita voi lainata 6 eurolla. Vieraille on oma iso jääkaappi, joten voit ottaa mukaan kinkkua ja makkaraa, jos niitä kaipaat. Kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä ja avoimia kaikille halukkaille. Talossa on omia maatiaiskanoja ja kukko, sekä omia mehiläisiä. Näiden hoidosta kerrotaan pyydettäessä.

Lisätietoja Liisa Kuusipalo p. 050-547 6548, lisa(at)iki.fi.

Tervetuloa!

Mistäkö nimi Eheytys? Eheyttäminen tai eheytys on toimenpide, jolla vähennetään tietokoneen kiintolevyllä olevan tiedostojärjestelmän pistaloitumista. Eheyttämisessä levyn sisältö järjestetään uudelleen siten, että samaan tiedostoon kuuluvat osat sijoittuvat levylle peräjälkeen, toistensa läheisyyteen. Tällöin levyn lukupään edestakainen ja aikaa vievä liikuttelu vähenee ja tiedoston lukeminen nopeutuu. Samalla pirstaloitumista saatetaan ehkäistä tyhjää tilaa tiivistämällä. Jotkin eheyttäjät pyrkivät lisäksi pitämään samaan hakemistoon kuuluvat, pienet tiedostot yhdessä, sillä niitä käytetään usein peräjälkeen, sanoo Wikipedia. Omille aivoilleen, muistoilleen ja kokemuksilleen sekä niistä saaduille opeille on hyvä tehdä tämä sama aina silloin tällöin.

Mikä on sisäinen lapsi?

Sisäinen lapsi on osa persoonamme sellaisena kuin olimme lapsina. Lapsi voi kokea voimakkaita tunne-elämyksiä, joille ei sanoja. Jos lapsi jää yksin, eikä näitä kokemuksia voi käsitellä myöhemmin sanojen ja uudelleen kokemisen kautta, ne voivat jäädä rampauttamaan tunne-elämää. Lapsuuden suru, viha, kauna, häpeä ja pelko voivat sanella sen kuinka aikuisuudessa suhtaudumme ihmisiin. "Meidän omat ajatuksemme ja tunteemme, jotka ensin tarvitsivat paranemista, muuttuvat meidän parantajaksemme. Sisäinen lapsi on se, joka saa meidät etsimään, sillä hän tietää mitä meiltä puuttuu. Sisäinen lapsemme on etsijä ja löytäjä, sillä hän on itse itsensä parantaja. Meidän ei tarvitse tehdä mitään. Meidän tarvitsee vain ottaa hänet vastaan, kun hän tulee kipunsa kanssa syliimme hoitamaan itseään. Silloin me huomaamme, että hän onkin se, joka hoitaa meitä ja parantaa meidät."  hieman lyhennetty lainaus Kotkansydämeltä.

Vertaistukiryhmä on yhteisö niille, jotka ovat tunnistaneet itsessään lapsen, joka ei ole saanut sitä huomiota mitä olisi tarvinnut. Huomion perheessä on voinut viedä jokin muu voimakas asia: esimerkiksi alkoholismi, työ, uskonto, tunnekylmyys tai sairaus. Vanhempien hyvistä aikomuksista huolimatta lapsen tarpeet ovat voineet jäädä kohtaamatta. Lapsuudessa opitut reagointitavat voivat häiritä omaa elämää aikuisena. Näitä tapojaan voi muuttaa palauttamalla mieleen lapsuuden kokemuksia, ja hyväksymällä sen, että oma lapsipersoona vaikuttaa myös aikuisuuteen. Koska oma lapsipersoonamme elää meissä, puhumme itsestämme aikuisina lapsina.Kun käytöksemme syyt selviävät, voimme myös yrittää muuttaa käytöstämme. Etsimme syitä, emme syyllisiä. Sairaassa perheessä opittuja toimintamalleja ovat esimerkiksi alistuminen, miellyttäminen, eristäytyminen, aggression väisteleminen tai epäasiallinen ilmaiseminen, ylisuorittaminen ja täydellisyyden vaatiminen. Aikuisena nämä toimintamallit johtavat helposti onnettomiin tilanteisiin, kärsimyksiin ja sairastumiseen.

Aikuinen lapsi tarvitsee yhteyttä toisiin samanlaisiin. Ryhmässä voi jakaa toisten kanssa pelkonsa ja kokemuksensa. Jokainen on vapaa tervehtymään tiedostamalla vääristyneet käytöstapansa. Kokoontumisten päätarkoitus on kasvaa itsetuntemuksen avulla ja auttaa muita irrottautumaan menneisyyden tuskasta. Etsitään syitä, ei syyllisiä. Pyritään elämään vapaana tätä päivää ja saamaan toivoa huomiseen. Lapsuuden automaattisista käyttäytymismalleista vapautuminen ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Tukea ja apua löytyy esimerkiksi  viikonlopputapahtumista Eheytyksessä. Tapahtumiin osallistuu ihmisiä koko Suomesta. Ryhmä on kuin kannustava suku, johon kuulumisen saa itse valita.
Eheytyksen käsikirjastossa on laaja kokoelma toipumista, sisäistä kasvua ja toipumista käsitteleviä kirjoja. Suuren kokoelman enimmäkseen englanninkielistä kirjallisuutta on lahjoittanut Kotkansydän, jonka nettisivujen teksteistä monet ovat löytäneet helpotusta. Oheisesta linkistä löydät luettelon kirjoistamme.


Suljettu Lepokoti Eheytys-ryhmä löytyy myös Facebookista, ja siellä voi keskustella vaikka kimppakyydeistä. Aiheet rönsyilevät mutta liittyvät usein toipumiseen ja tasapainoisemmaksi kasvamiseen. Päästäksesi ryhmään pyydä, että joku sinut tunteva liittää sinut mukaan. 
Monet mielenterveytensä kanssa kamppailevat kaipaavat kuuntelijaa, mutta yhteiskunnan resurssit eivät riitä kaikkeen. Kymmenillä suomalaisilla paikkakunnilla kokoontuu toipumisryhmiä niille, jotka ovat kasvaneet tunnevammaisessa tai alkoholistisessa kodissa. Tukiryhmässä kuunnellaan, ei arvostella eikä opeteta. Ryhmää voi käyttää huolien narikkana, ja jättää huoliaan sinne. Vertaistukiryhmä toimii jäsentensä lahjoituksilla. Se ei ole sitoutunut mihinkään uskontoon tai oppisuuntaan. Toiminnan pohjana on oma perinteinen teksti, eli ehdotus toipumisohjelmaksi.
Eheytyksessä kokoontuu vertaistukiryhmä joka keskiviikkona klo 17.30. Tukea etsiville voi suositella
keskustelupalstaa, jonka kaikki aiheet eivät näy, ennenkuin on kirjautunut. Siellä voi osallistua keskusteluun mihin kellonaikaan hyvänsä.

Lempilausahduksiani

Vain Allah on täydellinen, sanovat muhamettilaiset
Täydellisyys ei asu tässä talossa
Millimetri päivässä
Mie oon ihan ok
Ei oo pakko jos ei taho
Lähe messiin - lähe kuunteleen - tuu kaveriks
Jos mikään ei muutu, niin mikään ei muutu 
Oleks mun niinäkin päivin ko vähiten kannattas? Heli Laaksonen
Tällä hetkellä teen vain tätä
Toista ihmistä et voi muuttaa, mutta voit valita sen, miten häneen reagoit
Rosen-terapeutti Leena Tanskanen: Kun tuntuu vaikealta, kysy itseltäsi: Onko minulla juuri tällä hetkellä joku hätänä. - Juuri tällä hetkellä voin valita rauhan.

Every morning is wonderful: I have another chance. And in the evening I have so many reasons to be grateful. Oprah Winfrey

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne. Albert Einstein
Meidän on oltava se muutos, jonka haluamme maailmassa nähdä. Mahatma Gandhi

Have a seat

Tätä piirakkaa ovat usein saaneet viikonloppujen osallistujat. Näin valmistetaan

Eheyttävä punaherukka-rahkapiirakka; halutessasi gluteeniton ja laktoositon. Tämä on riittoisa ja vain paranee vanhetessaan yön yli.

250 g margariinia tai voita, myös laktoositon käy

4 dl ruskehtavaa luomusokeria, muukin käy

8 dl luomuvehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta, mukaan mahdollisimman karkeaa tef- tai maissijauhoa

2 tl leivinjauhoa

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

Nämä nypitään sekaisin ja puolet taikinasta otetaan toiseen syrjään toiseen astiaan - nämä ripotellaan lopuksi piirakan päälle. Toiseen puoleen taikinaa sekoitetaan 

1 prk kermaviiliä, laktoositon käy myös, sekä yksi kananmuna omasta kanalasta tai kaupasta ostettuna. Tämä massa levitetään leivinpaperin päälle uunipellille.

Sitten tehdään rahkatäyte sekoittamalla yhteen:

2 prk rahkaa, laktoositon käy

2 dl luomusokeria, tavallinenkin käy

2 munaa

1-2 tl vaniljasokeria

Tämä seos levitetään pohjan päälle. Sitten pohjalle ripotellaan punaherukoita noin 4 desilitraa. Muutkin marjat käy, mutta mielestäni tähän sopii parhaiten hapokas ja pirteä punaherukka. Marjojen päälle ripistellään loput taikinasta kauniiksi murupinnaksi. Paistetaan noin 30 minuuttia 200 asteessa eli kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Piiras kannattaa leikellä pieniksi paloiksi, noin tulitikkuaskin kokoisiksi, sillä se on täyttä tavaraa.

Salvete! добро пожаловать! Welcome!

Welcome to a peer support retreat every last or second last weekend of a month. We work on various themes to help us in our healing. We paint, sing, draw, play and walk in the undisturbed nature. People come from all around the country.

We start on Friday with introductory meeting to get to know each other. On Saturday we work with the theme on two-three sessions, cook, have sauna and relax on matrasses on the evening meeting. On Sunday we have the last meeting to share our experiences on the theme, clean up, have lunch and coffee. We serve vegetable dishes, but there is a fridge for your snacks. Saturday evening we eat outside by the fire. You can bring something to grill for your self; meat and sausages if you wish. Everyone brings their own linen (renting 5 €) and helps in cooking and cleaning. Our house is drug-free. Smoking is ok outside. The price for a weekend with vegetarian meals is 40 €.

I call my house Lepokoti Eheytys – Resthouse Defragmentation. Our house is in the middle of forest, with lots of peace, wilderness and clear starlight nights with aurora borealis. Still you'll reach the shops and cafeterias with only 20 minutes drive. Joensuu is 60 km or 50 minutes away.

Every weekend is a trek to our inner child and to our own mind. We get what we are willing to receive. Nobody heals another, we do it to our selves. 

In our reference library we have a fairly good collection of english books about healing, personal growth and recovery, including a large donation of books collected by Healing eagle. If you are looking for a peaceful place to spend time with your inner self in peace and quiet, You are welcome to us. This is also a perfect place for fasting, if you wish to boot also your physical system. Small apartments is the other end of the house are available for renting on a weekly basis.

You are most welcome to join us! Most Finns speak english and swedish. I speak also german and poor russian. The remaining of program for year 2018 deals with the following issues.


31.8.-2.9.18 Inventory of my life, trek from the shore of lake Pielinen up to the mountain Koli

28.-30.9.18 I lost something - what can I do?

26.-28.10.18 Meeting on a paper

23.-25.11.18 Fears out of the dark

14.-16.12.18 Healing drama - I am enough

Täällä on tilaa ajatellaJa tilaa leikkiä