Savo-Karjalan Sukututkimustoimisto

Ahti Kopperi

Savo-Karjalan Sukututkimustoimisto on Ahti Kopperin vuonna 2002 perustama yritys, jonka nimi kertoo toimialueen. Sukuseurojen sukukirjatöitä on yrityksellä ollut 15, sen lisäksi jatkuvasti yksityisiä töitä. Toimiston varusteena neljä tietokoneyksikköä, tulostimineen, lisäksi tulostin, jolla saadaan jopa 60 x 120 cm sukutauluja, skanneri, yksi mikrofilmien lukulaite ja kaksi mikrokorttien lukulaitetta. Mikrofilmejä on yli 100 seurakunnasta ja lisäksi on henkikirjamikrofilmejä. Kirjahyllystä löytyvät pitäjähistoriat kaikista alueen toimialueen pitäjistä (lähes 350) ja käytössä on 3700 sukukirjaa ja tutkimusta.

Sukututkimuksen tuoteperheeseen kuuluvat henkilökohtainen sukutaulu, esivanhempain taulu, täydentyvä sukukirja sekä kirjapainosukukirja. 2000-luvulla ilmestyneitä sukukirjoja on 14 kpl ja tänä vuonna ilmestyy vielä 1 sukukirja. Tehtyjä sukukirjoja on kaikkiaan 70 kpl, joissa on yhteensä yli 16.000 sivua ja yli 200.000 henkilöä. Tutkimusta on tehty myös muiden toimittamiin sukukirjoihin. Henkilökohtaisia sukutauluja on tehty yli 750 kpl ja esivanhempaintauluja noin 10 kpl.

Sukuseurojen työ ei jää pelkkään sukututkimukseen, vaan se käsittää koko sukuseuran kehittämisen ja sukukirjan alusta valmiiseen tuotteeseen asti. Sukuseuraneuvonta kuuluu veloituksetta mukaan niissä suvuissa, joissa on tutkimustoimeksianto.


Hinnasto:

- Tutkimustyö: 30 €/h (sis. alv.)
- Henkilökohtainen sukutaulu: keskimäärin 150 €
- Esivanhempaintaulu (7 sukupolvea, 127 henkilöä):
keskimäärin 1500 €
- Kysy tarjousta sukukirjasta!